ESPA Banner

Food Pairing: Φάρμα Μουσθένης και Μαρμίτα (+συνταγή)

Το ανθρακικό της μπύρας αναδεικνύει κάποιες λεπτές αποχρώσεις της γεύσης του τυριού και αυτό κάνει την μπύρα με τα τυριά ένα από τα πιο πετυχημένα ζευγάρια της γαστρονομίας.

Οι μπύρες είναι διάφορες όμως και τα τυριά πολλά. Ποίος είναι ο καταλληλότερος συνδυασμός;

Για να καταλάβετε και να διακρίνετε καλύτερα τις γεύσεις, προτιμότερο είναι να ξεκινήσετε τη γευσιγνωσία με σκέτο τυρί (όχι ως συστατικό συνταγών) που θα σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου, με φρυγανιές ή κράκερς, που δεν θα επηρεάσουν με τη γεύση τους το αποτέλεσμα.

Κάπως έτσι, ο καθένας επιλέγει το ιδανικό ζευγάρι για τον δικό του ουρανίσκο.…

Εκεί τα τυριά της “Φάρμα Μουσθένης” συναντάνε τις μπύρες Marmita , και εκεί γίνεται μια έκρηξη γεύσεων.

Εμείς κάναμε την γευσιγνωσία μας και τις δοκιμές μας, αφήσαμε την φαντασία μας ελεύθερη και βρήκαμε τους καλύτερους συνδυασμούς για εσάς και για την παρέα σας …

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες…

Τολμήστε όμως να δοκιμάσετε και διαφορετικούς συνδυασμούς και είμαστε σίγουροι πως το ζευγάρι αυτό, των τυριών της Φάρμας με της μπύρας Marmita δεν θα σταματήσει να σας εκπλήσσει γευστικά.

Επιλέξτε την Marmita “red” ale με ουδέτερα τυριά, όπως είναι η κατσικίσια γραβιέρα 12 μηνών ωρίμανσης ή το απλό ταλαγάνι, που με 2 λεπτά ψήσιμο σε αντικολλητικό τηγάνι θα σας δώσει ένα τέλειο συνοδευτικό της μπύρας σας.

Η Marmita stout χρειάζεται κάποιο πιο έντονο γευστικά τυρί. Επιλέξτε το κατσικίσιο τυρί καλαθύρι με μπούκοβο και σκόρδο από την Φάρμα Μουσθένης. Αρκετά πικάντικο για αυτούς που τολμάνε … Η δροσερή μπύρα θα σβήσει το κάψιμο και θα σου μείνει μια τυρένια γεύση στο στόμα, θα σε κάνει να θέλεις κι άλλο …

Η γραβιέρα 6 μηνών ωρίμανσης μέσα σε κόκκινο κρασί, στην αρχή νομίζουμε πως ταιριάζει απόλυτα με το κρασί . Όπως και στη ζωή όμως έτσι και στο φαγητό τα ετερώνυμα έλκονται και κάνουν το τέλειο ζευγάρι. Ο συνδυασμός αυτής της γραβιέρας με το εσάνς κρασιού στη γεύση, ταιριάζει απίστευτα με την μπύρα Marmita A.P.A.

Όπως είπαμε παραπάνω όμως για να καταλάβετε και να διακρίνεται καλύτερα τις γεύσεις πρέπει να δοκιμάσετε ατόφιες τις γεύσεις των τυριών και της κάθε μπύρας, με συνοδευτικό φρυγανιές η κράκερ.

Γι αυτό και εμείς επειδή στη γευσιγνωσία, μας άνοιξε η όρεξη με τόσες γεύσεις, φτιάξαμε….

 

Kριτσίνια με γραβιέρα και μπύρα Marmita

Τα υλικά μας:

300 γραμ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις .100γρ Αλεύρι ολικής
400γρ γραβιέρα Φάρμας Μουσθένη τριμμένη
225 γραμ Μπύρα Μαρμίτα red
15 γραμ ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

1) Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
2) Δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας και τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπωλ.
3) Καλύπτουμε με καθαρό πανί και την αφήνουμε για 1 ώρα, σε μέρος ζεστό.
4) Τοποθετούμε τη ζύμη σε (ελαφρώς αλευρωμένη) επιφάνεια εργασίας και την τεντώνουμε με πλάστη, σαν να ανοίγαμε βάση για πίτσα.
5) Κόβουμε τις άκρες ώστε η ζύμη να σχηματίσει ένα ορθογώνιο και αρχίζουμε να κόβουμε σε λεπτά «μπαστουνάκια»
6) Τα τοποθετούμε στο ταψί μας, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά .
7) Βγάζουμε τα κριτσίνια μπύρας από τον φούρνο και αφήνουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσουν.

—- Συνοδεύουμε με μπύρα Marmita και τυριά Φάρμα Μουσθένης! —-

Καλή σας απόλαυση !!!!

Φάρμα Μουσθένης
moustheni.gr
Facebook | Instagram